Wednesday, August 15, 2012

Διακοπές και κατοικίδια!

    

It's not true that I hate dogs. They aren't as stupid as they seem...!
                                                                                                                                                 
          Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας θεωρούμε τα κατοικίδια ζώα άλλη μία μόδα, και όταν έρθει ο Δεκαπενταύγουστος και θέλουμε να "δραπετεύσουμε" από το καυσαέριο και τη ρουτίνα της πόλης, ο πιστός μας φίλος, γίνεται το βασικό εμπόδιο μεταξύ εμάς και της χαλάρωσης.

    Έτσι, όχι πως είμαστε τεμπέληδες ή τσιγκούνηδες και αυτό είναι που μας εμποδίζει από το να πάρουμε μαζί μας το ζωάκι μας, ή έστω να το αφήσουμε σε ένα από τα ουκ ολίγα "ξενοδοχεία" για  κατοικίδια,  απλώς "Δε γίνεται αλλιώς, λυπάμαι πολύ..." και αυτά τα τόσο αθώα πλάσματα που μας κράτησαν συντροφιά στις δύσκολες στιγμές και ανέχτηκαν επανειλλιμένως τις αναποδιές μας, καταλήγουν απλούστατα στο δρόμο. Μόλις δε γυρίσουμε από τις διακοπές, χωρίς τις ενοχές να μας "βαραίνουν" πάμε στο pet shop για να αγοράσουμε ένα καινούριο pet, πάντα βρεφικής ηλικίας!
    Δε φτάνει αυτό, ενοχλούμαστε αφάνταστα από τα αδέσποτα που τριγυρίζουν στους δρόμους, γιατί "Μεταφέρουν ασθένειες και είναι βρόμικα!". Αυτά όμως το μόνο που ζητούν είναι λίγο φαγητό και κάποιον να τους δώσει την αγάπη που ενώ τους αξίζει, δεν την είχαν ποτέ. 
   Πέρα από τις πολλές φορές άθλιες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να ζουν ορισμένα ζώα, εξακολουθούν να μας λατρεύουν και να είναι διατεθειμμένα να χάσουν τη ζωή τους για να μας προστατεύσουν.
Εμείς οι άνθρωποι, λοιπόν, χρησιμοποιούμε την έκφραση "απάνθρωπη συμπεριφορά" εννοώντας "απαίσια συμπεριφορά"! Μήπως και το να μας αποκαλεί κάποιος "ζώον" πρέπει να θεωρείται κοπλιμέντο;
Να που και τα ζώα έχουν αισθήματα!
 Άλλη μια στοργική μητέρα του ζωικού βασιλείου που θεωρείται άγρια και επικύνδυνη! Κουβαλά τα μικρά της πάντα μαζί της για να είναι ασφαλή.
Αυτή η περήφανη γατούλα δεν θα άφηνε για τίποτα στον κόσμο τα μικρά της!

 

                                                                                                            Πηνελόπη Ζ.



 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...